Update verbouwing gemeentehuis Losser tot kulturhus

Op veel bouwplaatsen in het land ligt het werk in de vakantieweken stil. Maar niet op de bouwplaats gemeentehuis Losser. Ook in de bouwvakvakantie wordt daar hard gewerkt om het Kulturhus Losser te realiseren. Een kulturhus waarin straks, naast de gemeente, diverse maatschappelijke partners gehuisvest zullen zijn. Projectorganisator Ronny Geurtsen van hoofdaannemer Rots Bouw heeft zijn werkplek tijdelijk ingericht in de voormalige burgemeesterskamer. Ronny geeft een korte rondleiding over de bouwplaats om de stand van zaken te laten zien. We lopen even de verschillende verdiepingen van het gemeentehuis af.

De 2e verdieping
Eind september wordt de 2e verdieping van het gemeentehuis alweer in gebruik genomen door de ambtenaren van de gemeente Losser. Die zitten nu tijdelijk deels in de oude Aloysiusschool naast het gemeentehuis en deels in de aanbouw van het huidige gemeentehuis (‘de hondenkop’).
Het nieuwe kantoor voor de gemeenteambtenaren op de 2e verdieping ziet er mooi groot en ruimtelijk uit. Ronny: “na volgende week kun je het resultaat nog veel beter zien. Dan zit de nieuwe vloerbedekking erin en een week later komen de nieuwe plafonds. Ook de diverse glazen wanden, bijvoorbeeld om rustige overlegruimtes te creëren, worden al op korte termijn geplaatst.” Opvallend is het grote aantal stopcontacten en netwerkaansluitingen dat is aangebracht in de wanden en onder het plafond. Erg handig!

De begane grond
Op de begane grond moet nog het nodige gebeuren. Nu wordt gewerkt aan de inrichting van de nieuwe receptie en de publieksbalie van de gemeente Losser. De bestaande kluis staat er nog en is nu netjes ingebouwd. De receptie en publieksbalie gaan eind september namelijk alweer open op de nieuwe plek aan de voorzijde in het kulturhus. De entree verhuist op dat moment ook weer naar de oude plek aan de voorzijde van het gemeentehuis c.q. kulturhus. Omdat de verbouwing in de rest van het gebouw dan nog in volle gang is, wordt de publieksbalie met de bijbehorende wachtruimte afgescheiden van de rest van de ruimtes op de begane grond. Afgezien van de publieksbalie is de begane grond dan ook niet toegankelijk.

De 1e Verdieping
Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw moet nog het nodige gebeuren. In de hal, op de galerij, worden binnenkort de glazen wanden geplaatst in de voormalige wethouders kamers. Er wordt nog gewerkt aan de nieuwe multifunctionele raadzaal, onder andere komt er nog een nieuw plafond in. En ook een nieuwe kantine wordt ingericht op de eerste verdieping.

Kelder
In de kelder van de gemeentehuis zijn nu veel opbergruimtes gerealiseerd. Ook hebben de gemeentebodes daar hun materialenopslag en op dit moment de tijdelijke uitvalsbasis voor hun werkzaamheden.

Print Friendly
Delen

    Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting