Cursus Mindful Opvoeden.

Stichting Cluster organiseert in samenwerking met Loes de cursus Mindful Opvoeden. *We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd” “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik” “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek” Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training. Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders  van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding. De cursus wordt gegeven in De Muchte aan de Vlasakker 2, 7582 AS te Losser op: Woensdagmorgen van 09.30-11.30 uur. Data: 24 en 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5 en 12 juli 2017 Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen, deelname is gratis. Je kunt je opgeven bij: Aanmelden

Print Friendly
Delen

    Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting