Maatschappelijke stages zijn weer gestart

maatschappelijke-stage-foto

Vanaf begin oktober zijn er maar liefst 200 2e jaars leerlingen van het Twents Carmel College Losser  die de handen uit de mouwen gaan steken in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Ze zijn vanuit deze stages verplicht om 20 uur vrijwilligerswerk uit te voeren. Om  deze stages tot een succes te maken werken het Twents Carmel College Losser en de Vrijwilligerscentrale van Stichting Fundament nauw samen om alle leerlingen een kijkje in de keuken van het vrijwilligerswerk te bieden.  Door actief bij het vrijwilligerswerk betrokken te raken dragen de leerlingen een steentje bij aan de maatschappij, waar ook zij onderdeel van zijn. De maatschappelijke stage werkt drempelverlagend  voor jongeren om actief te worden, te blijven óf om op latere leeftijd weer terug te keren in het vrijwilligerswerk. 

Training voor Jonge Mantelzorgers

jmz-persbericht

Op dinsdag 22 november, dinsdag 6 december en dinsdag 13 december 2016 van 14.45-16.45 uur organiseert het Steunpunt Mantelzorgondersteuning van Stichting Fundament in Losser een training voor Jonge Mantelzorgers in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. In deze training gaan Jonge Mantelzorgers op een ontspannen, creatieve en actieve manier bezig met het ontdekken van zichzelf. Ze ontdekken welke kwaliteiten ze hebben, hoe ze om kunnen gaan met stress, emoties en gevoelens, op welke manier ze de eigen gedachten kunnen trainen en wie voor hen een ‘supporter’ (steun) kan zijn. Deelname is gratis.

Stichting Fundament organiseert in samenwerking met de Sociaal Teams de cursus Mindful Opvoeden

plaatje-woman-1172718_1280

“Met beide benen op de grond, met bewuste aandacht aanwezig zijn bij je kinderen” Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school, niet toekomen aan jezelf, zomaar een aantal voorbeelden van dingen die we als ouders waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Opvoeden brengt vaak stress met zich mee en die stress kan er zomaar voor zorgen dat we anders reageren dan we zouden willen of keuzes maken die we achteraf liever niet hadden gemaakt.

Tabletcafé Bibliotheek Losser

tablet

Op donderdag 20 oktober beginnen we weer met het maandelijkse  tabletcafé in de bibliotheek van Losser. Het idee achter een tabletcafé is dat gebruikers elkaar helpen met vragen en kennis met elkaar delen. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er een open inloop voor tabletbezitters . Men dient zijn eigen (opgeladen) tablet mee te brengen. U moet  er wel rekening mee te houden dat het geen cursus is. Een medewerker van de Bibliotheek en Seniorweb zullen ter ondersteuning bij de sessie aanwezig zijn.Iedereen is van harte welkom.

 

 

Vol van koken (dinsdag 15 november )

moestuin-300x200

Lekker eten op een gezonde manier. Leer in 5 lessen alle basiskennis die je nodig hebt om een voedzame en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je maakt de gerechten in groepjes en helemaal zelf. Dit doe je onder begeleiding van voedingscoach Gijs Koppe.( vol van eten ) Dat lekker en gezond eten heel goed samen gaan is het doel van deze cursus. Koken met verse producten en zonder pakjes en zakjes. Behalve koken leer je ook nog nog veel meer over een gezond voedingspatroon. Heel veel tips en om verstandig in te kopen en te eten. Snelle handige recepten die je zeker thuis makkelijk na kunt maken. Je krijgt niet alleen de recepten, maar ook het gemaakte eten mee naar huis. Je leert onder andere soepen, sausen, salades en hoofd- en bijgerechten maken met elke week een ander thema. dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur 15 november  in de Muchte in Losser

Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting