Rabobank steunt Repaircafé

img_6560

Jaarlijks bestemt de Rabobank Twente Oost door middel van haar Coöperatiefonds een deel van haar winst voor goede doelen. Doelen die op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak een bijdrage leveren aan de samenleving. In dat kader ontving het Repaircafé, onderdeel van het Gildeproject van Stichting Fundament, vorige week vrijdag, uit handen van mevr. R. Hanterink en de heer L. Kuhlkamp van het fonds, een cheque ter waarde van € 2.000,- voor de aanschaf van gereedschap Na een woord van welkom door Tom van Veen, directeur van Stichting Fundament, kregen de vertegenwoordigers van het Coöperatiefonds tekst en uitleg over het Repaircafé en een rondleiding door de werkplaats van het Gildeproject.

Mantelzorgers genieten van activiteit

dag-van-de-mantelzorg-losser

In het kader van de Dag van de Mantelzorg kwamen donderdagmiddag 10 november zo’n zeventig Losserse mantelzorgers bijeen in de Muchte.

Daar werd hen door een gezamenlijke organisatie van Stichting Fundament/Steunpunt  Mantelzorgondersteuning, Gemeente Losser, De Twentse Zorgcentra, Zorggroep Sint Maarten en Aveleijn een gevarieerde middag aangeboden.

Spaans voor beginners nog een paar vrije plaatsen

spanje

Voor een cursus Spaans voor beginners die op maandagmiddag 7 november om 13.30 uur van start gaat hebben we nog een paar vrije plekken. De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur en kost € 99,50,- inclusief een tekstboek. Als u belangstelling hebt kunt u contact opnemen met St. Fundament (st. Cluster) HaicoMuller door te bellen met 053-5369407

Even een middagje eruit Dag van de Mantelzorg

dvdm

Op donderdag 10 november organiseert Stichting Fundament een ontzorgmiddag voor mantelzorgers uit de gemeente Losser. Deze middag is nadrukkelijk bedoeld voor iedereen die de zorg heeft voor gezinslid, familie of een bekende. Mantelzorgers die bekend zijn bij de Stichting Fundament krijgen een uitnodiging. We weten echter dat meer mensen mantelzorgtaken op zich hebben genomen. Heeft u geen uitnodiging gekregen kunt u zich alsnog aanmelden. De mantelzorgconsulenten in Losser, Gerda van der Velde en Monique Torn willen graag meer mantelzorgers leren kennen. Opgeven kan tot 1 november 2016 telefonisch bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Fundament, Vlasakker 2 Losser  053-5369400. Of per mail: g.vandervelde@stichtingfundament.nl.

Kids Kookcafé in ’t Trefhuus

kookcafe

Stichting Fundament organiseert in  ‘t Trefhuus in Overdinkel een kids kookcafé op donderdagmiddag  van 15.00 tot 17.00voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar Kinderen gaan recepten lezen, zelf koken, bakken, samen eten en opruimen. Na zes lessen koken met gerechten uit verschillende landen in de professionele keuken van ‘t Trefhuus neem je een receptenboekje mee naar huis.Wanneer:Donderdag 17  en 24 november, 08 en 12 december 2016, 12 en 19 januari 2017      Kosten: € 32.25 Bij 8 deelnemers, €37,50 bij 7 deelnemers, € 42,50 bij 6 deelnemers Aanmelden:   info@@stichtingfundament.nl of via 053 5369400 vragen naar Haico Muller

Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting