Stijldansen voor senioren

61521249 - group of seniors enjoying dancing club together

Onder de noemer van BlijFit voor Senioren biedt Stichting Fundament op diverse plekken in de gemeente Losser bewegingsactiviteiten voor 55-plussers aan. Eén van die activiteiten vormt al jarenlang Stijldansen.

In de Muchte Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in de Muchte aan de Vlasakker 2 te Losser. Gedurende anderhalf uur is Rob Rouwhorst (van de gelijknamige dansschool uit Oldenzaal) aanwezig voor het geven van dansles.       De danslessen worden zodanig aangeboden dat er ruimte en aandacht is voor zowel beginners als gevorderden. Lijkt het u wat? Kom dan gerust eens mee doen!  De kosten bedragen € 4,- per middag.( bij deelname van 10 personen)

In het Kulturhus in Overdinkel Onder dezelfde noemer is er elke vrijdagmiddag  van 14.00 – 16.30 uur vrij stijldansen in het Kulturhus aan de Prins Hendrikstraat 1 in Overdinkel. Onder begeleiding van vrijwilligers wordt er gedanst op diverse soorten muziek. Een echt uitje op de vrijdagmiddag. De kosten bedragen € 1,50 per keer. Kom gerust een keer kijken!!

Op dit moment is er bij beide activiteiten gelegenheid voor instroom van nieuwe deelnemers.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie van Stichting Fundament in de Muchte, tel. 053 5369400 email info@stichtingfundament.nl

 

 

Voorlichtingsavond Sexting, Grooming en Loverboys

34523833 - group of young hipster friends playing with smartphone with mutual disinterest towards each other - modern situation of technology interaction in alienated lifestyle - internet wifi connection

De Sociaal Teams in de gemeente Losser en Stichting Fundament organiseren een voorlichtingsavond over de risico’s van sociale media: Sexting, Grooming en Loverboys. De voorlichting is bedoeld voor professionals werkzaam in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnswerk. De voorlichting wordt gegeven door Rita Berghout en Marije Kuipers , medewerkers van Jarabee. Datum: Maandag 24 oktober           Tijd: 19.00-22.00 uur Locatie: De Muchte, Vlasakker 2, 7582 AS Losser Aan de voorlichting kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.

Aanmelden: uiterlijk tot 18 oktober bij: Christina ten Klooster  mail:  info@sociaalteamslosser.nl inlichtingen: 053-5369416

cursus Mindful Opvoeden

plaatje-woman-1172718_1280

DEZE CURSUS IS GEANNULEERD !!!

 

Stichting Fundament organiseert in samenwerking met de Sociaal Teams de cursus Mindful Opvoeden “Met beide benen op de grond, met bewuste aandacht aanwezig zijn bij je kinderen”  Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school, niet toekomen aan jezelf, zomaar een aantal voorbeelden van dingen die we als ouders waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Opvoeden brengt vaak stress met zich mee en die stress kan er zomaar voor zorgen dat we anders reageren dan we zouden willen of keuzes maken die we achteraf liever niet hadden gemaakt. Tijdens de door stichting Fundament georganiseerde cursus wissel je met elkaar ervaringen rondom het thema uit, krijg je theorie aangereikt, maar bovenal oefen je om aandachtig en vanuit verbondenheid met je lichaam te leven. Er zijn verschillende soorten oefeningen zoals meditatie (op verschillende manieren), de lichaamsscan en yoga. Ervaring op dit gebied is absoluut niet nodig. De oefeningen zijn eenvoudig en laagdrempelig. Tussen de bijeenkomsten door oefen je thuis. Dit kost ongeveer 30 tot 60 minuten per dag.

VOL VAN KOKEN !!!

keukentrefpunt

Lekker eten op een gezonde manier. Leer in 5 lessen alle basiskennis die je nodig hebt om een voedzame en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je maakt de gerechten in groepjes en helemaal zelf. Dit doe je onder begeleiding van voedingscoach Gijs Koppe.( vol van eten ) Dat lekker en gezond eten heel goed samen gaan is het doel van deze cursus. Koken met verse producten en zonder pakjes en zakjes. Behalve koken leer je ook nog nog veel meer over een gezond voedingspatroon. Heel veel tips en om verstandig in te kopen en te eten. Snelle handige recepten die je zeker thuis makkelijk na kunt maken. Je krijgt niet alleen de recepten, maar ook het gemaakte eten mee naar huis. Je leert onder andere soepen, sausen, salades en hoofd- en bijgerechten maken met elke week een ander thema. Maandagavond van 19.30 – 22.00 uur 14 november 

Teenage party met Monica Geuze

TAPFweb2

16 september organiseren we een spetterende Teenage Party met o.a. de bekende DJ / Vlogger Monica Geuze!!

Achtergrond:

In het voorjaar hebben een aantal klassen van het Twents Carmel College in Losser leuke activiteiten bedacht voor hun leeftijdgenoten. De ideeën zijn voorgelegd aan een jury bestaande uit leden van de gemeenteraad.

Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting